Sunday, January 3, 2010

Cabaran 2010 baru bermula...

Apa dah jadi...teringat lagu Tan Sri S.M. Salim. Baru masuk hari ke 3 tahun 2010 kita telah disediakan dgn cabaran baru terutama kpd seluruh umat Islam. Golongan bukan Islam berjaya mendapat keputusan mahkamah utk menggunakan perkataan Allah di dalam penyebaran agama mereka.

Pehak kerajaan akan mengemukakan rayuan di mahkamah & pelbagai NGO telah keluar membantah penggunaan perkataan Allah oleh pehak bukan Islam.Sepintas tilik, golongan tertentu dah mula naik tocang. Kenapa? Jawapannya amat mudah...setiap hari di dada akhbar kita dihidangkan dgn berita Melayu bergaduh di sana sini. Melayu di sini bermakna Islam lah...jadi kenapa orang Melayu beragama Islam suka bergaduh??? Masuk politik sepatutnya utk membantu rakyat & menjadi ikon atau contoh/role model kpd yg dipimpin...

Kpd anak2 & ibubapa sekelian, cabaran 2010 baru bermula. Lengkapkanlah ilmu agama Islam didada anak2 kita. Jgn mudah tertipu dgn godaan syaitan kerana syaitan ni berada di sekeliling kita...yg nampak & yg tak nampak. Kepada anak2ku...selamat belajar di tahun baru ini.

No comments:

Post a Comment